Jaap Ypenburg

Jaap YpenburgJaap Ypenburg is sinds 1996 werkzaam als trainingsacteur, co-trainer en trainer voor vele grote en kleinere bedrijven. In sommige gevallen doet hij dat via trainingsinstituten en acteurs-bureaus.

Creativiteit en veelzijdigheid als trainingsacteur én als trainer

Voor die tijd werkte Jaap als schadecorrespondent, computerprogrammeur, ambtenaar, klokkenmaker, afwasser, opperman, videojournaalmaker en acteur (o.a. bij Toneelgroep Amsterdam). Als het om zijn creativiteit en veelzijdigheid gaat, spreekt dat voor zichzelf. Mede door de diversiteit aan functies kent hij het bedrijfsleven en overheidsorganisaties van binnenuit.

Als trainingsacteur speelt hij zeer uiteenlopende rollen op een realistisch wijze, waardoor cursisten tijdelijk 'vergeten' dat ze in een simulatie optreden. Zo stelt hij cursisten optimaal in de gelegenheid om te oefenen in effectief omgaan met gedrag, dat  als 'lastig' wordt beleefd.

Communicatie en persoonlijke ontwikkeling vanuit eigenheid

Belangrijke trefwoorden, die Jaap's werkwijze kenmerken, zijn: humor, eigenheid, sensitiviteit, empathie en met beide benen op de grond staan.

Jaap werkt tevens als (co) trainer. In deze hoedanigheid heeft hij zijn passie voor het onderwijs en 'communiceren vanuit eigenheid' verder gestalte gegeven.

Vanaf het eerste moment maakt Jaap onderdeel uit van het team van WEB-organisatie ontwikkeling. Door de werkwijze, de samenwerking en de gemeenschappelijke visie op ontwikkelen en trainen voelt hij zich daar meer dan thuis.

Dog barking at the moon

Joan Miro / Dog Barking at the Moon

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedIn
AddThis Social Bookmark Button

Blog

aanmelden